PRODUCENTASSISTENT
[2015-03-06]

Snowcloud Films är ett Stockholmsbaserat filmproduktionsbolag som fokuserar på barn- och ungdomsprojekt av en äventyrlig stil, och med ett specialfokus på animation och visuella effekter. Vi producerar egna projekt och samarbetar internationellt på lång- och kortfilm samt TV-serier.

Vi är för närvarande i förproduktion av en spelfilm för barn med många visuella effekter i sig (SIV SOVER VILSE, baserat på boken av Pija Lindenbaum) och är på jakt efter en kollega att arbeta framför allt på Stockholmskontoret. Filmen spelas in i Luleå och allt effektarbete görs i vår studio vid Slussen i Stockholm, där du kommer att arbeta som assistent till producent och lineproducer, både inför och under inspelningen på distans och hjälpa till med koordinationen av effektarbetet.

Vi tror att du har ambitioner att bli producent eller line producer, gillar organisering, planering, att göra listor, följa upp på uppgifter och få dem gjorda i tid. Du har nog viss erfarenhet från filmbranschen genom en målriktad utbildning eller arbetserfarenhet med liknande uppgifter. Du har ett tekniskt sinne och arbetar lätt i Word och Excel, gör enklare uppgifter i Adobe After Effects och liknande program. Du har B-körkort.

Arbetsuppgifterna kan vara:
  • Uppföljning på planeringar och deadlines
  • Inköp och transport av material
  • Kvittoredovisningar och konteringar av fakturor
  • Bokning av hotell och resor, samt hantera informationen om dem med teamet
  • Justera och förbättra texter på svenska och engelska för ansökningar
  • Översätta texter mellan svenska och engelska
  • Avtalshantering
  • etc
Dina verktyg är framför allt Microsofts Officepaket, Google Drive och Adobe CC-paketet (i viss mån).

Anställningsperioden vill vi starta snarast möjligt och löper heltid i ca 3 månader i första omgång. Om du är väldigt erfaren kan vi även överväga deltidstjänst. Lön efter avtal och erfarenhet.

Vi erbjuder även praktik om det är i anslutning till en pågående utbildning.

Ansökningar skickas till Petter Lindblad på petter.lindblad@snowcloud.se med CV och info om dig själv, svar ges löpande. Hör gärna av dig om du har frågor.

Vi hoppas på ett långsiktigt samarbete och ser därför att du bor permanent i Stockholmsregionen så att vi kan bygga upp ett lägre samarbete om allt går bra.

Ladda ner beskrivningen som PDF.